17 Mayıs 2011 Salı

DOĞAL TAŞLAR



























x





























BURÇ TAŞLARI

Bir taşın size faydalı olması için, burcunuzun taşı olması bir gereklilik olmayıp, sadece tavsiye niteliği taşımaktadır. Ancak yine de pek çok burcun, listesindeki taşlara dikkat etmedikleri halde kendi burç taşlarını seçmesi listenin doğruluğunu göstermektedir. burcların

Yüzyıllar boyunca burçlar ve değerli taşlar arasında çeşitli bağlantılar kurulmuştur. Belirli taşlar, belirli astrolojik burçlarda doğan kişiler üzerinde, bu burçların ihtiyacına uygun düşecek şekilde yararlı etkilere sahiptirler. Ancak, bu hususta hazırlanmış olan pek çok 'burç taşları listesi' vardır ve bu da bir karışıklığa neden olmaktadır. Bu sayfada belirtilmiş olan burç taşları listesi geniş bir araştırma sonucu hazırlanmış olup, pek çok kaynakta ortak olarak yer alan burç taşlarını içermektedir.
Size faydalı olması amacıyla satın alacağınız bir taşı seçerken sadece burcunuza uygun olan taşları göz önüne almayıp, önsezilerinize de önem vermelisiniz. Eğer bir taş, ilk gördüğünüzden andan beri aklınızda yer etmiş ise, bu taş burç taşlarınızın arasında yer almasa bile, sizin öncelikle ihtiyacınız olan taş odur. Bir taşın size faydalı olması için, burcunuzun taşı olması bir gereklilik olmayıp, sadece tavsiye niteliği taşımaktadır. Ancak yine de pek çok burcun, listesindeki taşlara dikkat etmedikleri halde kendi burç taşlarını seçmesi listenin doğruluğunu göstermektedir.

KoçKoç 22 Mart - 21 Nisan
Akik  Ametist  Garnet  Hematit  Jasper  Kantaşı  Kristal Kuvars Kyanit  Opal  Turmalin  Yakut

BoğaBoğa 22 Haziran - 21 Mayıs
Akik  Kristal Kuvars  Kyanit  Lapis  Pembe Kuvars  Safir Topaz  Turkuaz  Yeşim  Zümrüt

İkizlerİkizler 22 Mayıs - 21 Haziran
Akik  Akuamarin  Aventurin  Krizokol  Krizopras  Peridot  Sitrin Topaz  Turmalin  Zümrüt

YengeçYengeç 22 Haziran - 21 Temmuz
Akuamarin  Aytaşı  Kristal Kuvars  Krizopras  Rodokrozit  Safir Yakut  Zümrüt

AslanAslan 22 Temmuz - 21 Ağustos
Akik  Güneştaşı  Kaplangözü  Kehribar  Oniks  Topaz  Turmalin  Yakut  Zümrüt

BaşakBaşak 22 Ağustos - 21 Eylül
Akik Amazonit Aventurin Jasper Kehribar Peridot Rutil Kuvars Turmalin Yeşim

TeraziTerazi 22 Eylül - 21 Ekim
Akuamarin  Aventurin  Krizopras  Kyanit  Lapis  Malakit Pembe Kuvars  Peridot  Topaz  Turmalin  Yeşim

AkrepAkrep 22 Ekim - 21 Kasım
Akuamarin  Dumanlı Kuvars  Garnet  Jasper  Kunzit  Obsidyen Rutil Kuvars  Sitrin

YayYay 22 Kasım - 21 Aralık
Akik  Ametist  Garnet  Lapis  Malakit  Safir  Sodalit  Sugulit Topaz  Turkuaz

OğlakOğlak 22 Aralık - 21 Ocak
Garnet  Hematit  Malakit  Obsidyen  Oltu  Oniks  Turmalin Yakut  Zirkon

KovaKova 22 Ocak - 21 Şubat
Akuamarin  Ametist  Garnet  Kristal Kuvars  Lapis  Obsidyen Oltu  Oniks  Zirkon

BalıkBalık 22 Şubat - 21 Mart
Akuamarin  Ametist  Aytaşı  Kalsit  Kantaşı  Kristal Kuvars Pembe Kuvars  Sugulit





Agat taşı,  Yosunlu Akik, Leş'em taşı, Agate 

Ressamların taşı olarak bilinir. Agat taşı, doğada bulunan tüm renklerde olabilir. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Akik taşının diğer minerallerden etkilenerek kirlenmesiyle (renklenmesi = zenginleşmesi) yosunu andıran desenlerle harelenmesi veya dalgalanmasıyla oluşan çok renkli bir taştır. Parmak izimiz gibi birbirini andırsa bile, hiç biri diğerine benzemez. Stresi giderir, şans ve bereket getirdiğine inanılır. Nazardan ve tüm negatif etkilerden korur. Vücudumuzu dengeler. Kararsızlığı giderir. Korkuları önler. Doğa bilincini geliştirir. İkizler, aslan, balık ve tüm burçlarla uyumludur. 


Akik taşı, Carnelian, Sard, Sardonyx 

Akik taşı doğada başta kırmızı olmak üzere sarı, turuncu, mavi, yeşil ve beyaz renklerde bulunur. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Mutluluk, huzur, bereket, başarı ve uğur getirir. Kalbe ve gözlere iyi gelir. Kırmızısı yüksek tansiyonu düşürerek dengeler. Cesaret, güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Aklı ve vücudu güçlendirir. Üreme gücünü artırır. Mide ve bağırsak gazlarını düzenler. Akıcı bir konuşma sağlar. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Nazardan korur. Beyazı uyumayı kolaylaştırır. İkizler, yengeç, aslan, başak, balık ve tüm burçlarla uyumludur. 

 Akuamarin taşı, Su Damlası, Aquamarine


Açık deniz suyu rengindedir. Denizcileri tüm kötülüklerden koruduğuna, şans ve bolluk getirdiğine inanılır. Guatr ve tiroit bezi rahatsızlıklarına iyi gelir. Güven ve ahenk sembolüdür. Utangaçlığı yenmemize yardımcı olur. Solunum problemlerini giderir. Hafızayı güçlendirir. Gizil güçleri harekete geçirir. Neşe, huzur ve sakinlik verir. Aşkı yansıtır. Sevgiyi, dostluğu ve coşkuyu artırır. Umut ve mutluluk verir. Karaciğer ve dalağı kuvvetlendirir. Koç, akrep ve balık burcu ile uyumludur. 


Amazonit taşı, Amazonite 

Açık ve koyu deniz suyu rengindedir. Yeşilin içindeki mavi tonlar nedeniyle yeşim taşından ayrılır. Tanecikli mavi-yeşil tonlara hakimdir. Sinir sistemine iyi gelir. Kalbi ve bedeni güçlendirir. İnancı, ümit duygularını geliştirir ve yaratıcılığı artırır. Gribe iyi gelir. Yengeç ve oğlak burcu ile uyumludur. 



Ametist taşı, Mor Kuvars, Cebellokum, Amethyst 

Sarhoş etmayan anlamına gelir. Cebellokum adını da Yemen'deki Cebel dağında çıktığı için alır. Enerji, mutluluk, huzur ve zindelik verir. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Liladan koyu mora kadar çeşitli renklerde bulunur. Rengini demirden alır. Saç dökülmesine ve migrene iyi gelir. Radyasyondan ve nazardan korur. Beyin gücünü artırır, kanı temizler. Gözlere iyi gelir, alerjiyi giderir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için yaşlanmayı geciktirir. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Ametiste her dokunuşla pozitif enerji ve huzur bulurken, O'na her çarpışında ellerini ayaklarını kesersin. İbrani rahiplerin boyunlarında taşıdıkları ametist, pagan inancında itidal taşı olup gece taşıdır ve uykuda, düşlerinizi kabuslardan korur. Koç, başak, kova, balık ve tüm burçlarla uyumludur. 

Aragonit Taşı 

Tarihin her döneminde kullanılmış olan fakat zaman içinde unutulan Aragonit taşını boynunda taşıyanlar; O’nun koruması, şifası, bolluk ve bereketi ile sarılıyorlar… Bağışıklık sistemleri güçleniyor ve daha az hasta oluyorlar... Ağrılarda, kramplarda, cilt sorunlarında, her türlü psikolojik problemde, tüm tedavilerde ilacı destekleyici ve yan tesirlerini azaltıcı olarak mucize taş Aragonitten yardım alıyorlar… Tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, bilezik, doğal taş, kristal çubuk, kristal kaya, kolye ucu, küpe ve yüzük çeşitleri Ayrıca bilinçaltlarını temizleyip rahat ve kaliteli bir uykuya kavuşuyor, hayatın sorunlarıyla daha kolay başa çıkabiliyorlar… Sadece kendileri değil, çevreleri de bu ışıklı değişimin farkına varıyorlar 



Aytaşı, Moonstone 

Mavimsi boz renkli ve güzel parlatılabilen bir taştır. İçinde gizli bir ışıltı saklar. Korkuyu ve krampları önler. Astım ve akciğere iyi gelir. Nazardan korur. Stresi giderir. Saç, cilt, alerji ve sivilce rahatsızlıklarına iyi gelir. Gezegenimizle aramızdaki duygusal bağları güçlendirir. Mutluluk ve yaşama sevincini artırır. İkizler, terazi, yengeç ve balık burcu ile uyumludur. 



Azurit taşı, Azurite 

Lacivert - yeşil renkte bir taştır. Malahit (bakır) taşı ile birlikte bulunur. Bu nedenle azurit-malahit adını alır. Lapis lazuli ile malahit karışımını andırır. Fiziksel gelişimimizi dengeler. Beyin ve sinir rahatsızlıklarına iyi gelir. Karaciğer ve tiroit bezi fonksiyonlarını dengeler. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Göz yorgunluklarına yararlıdır. Adet dönemi sancılarını azaltır. Akrep ve oğlak burcu ile uyumludur. 



Beril, Beryl 

Guatır ve troit bezi rahatsızlıklarına iyi gelir. Aslan, akrep ve tüm burçlarla uyumludur. 



Çerolit Taşı, Cherolite 

Yüz ve baş bölgesini komple koruma altına alır. Ruhumuzda renk cümbüşü yaratır. Kadifemsi dokusuna baktıkça insanın ruhunu okşar ve stresini alır. Tembellik eğilimini düzeltir. Hisleri kuvvetlendirir. Uyumayı kolaylaştırır. Balık, Kova ve Yay burcu ile uyumludur.  



Dumanlı Kuvars taşı, Smoky Quartz 

Kristal kuvars taşının yüksek radyasyona maruz kalarak oluştuğu için, dumanlı bir görünüm alır. Saydam bir taştır. Stresi giderir. Nazardan ve radyasyondan korur. Gücü simgeler. Uyarıcı ve harekete geçiricidir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için hücrelerimizi yeniler ve yaşlanmayı geciktirir. Ümit duygularını güçlendirir. Dilek ve arzuları gerçekleştirir. Bütün burçlarla uyumludur. Anahtarlık, doğal taş, kristal çubuk, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Fil dişi, Ivory 

Altın ve gümüşten sonra, en çok sanat eseri yapılan organik malzemedir. Tek başına kullanıldığı gibi pek çok değerli maden ile birliktede kullanılmıştır. Özellikle abanoz ve ceviz ağacı malzemeleri ile birlikler pek çok eser yapılmıştır. Ayrıca bağa ve sedef ile birlikte kullanılarak adına Eser-i İstanbul denilen eserler meydana getirilmiştir. Uğur getirir. Başarı ve cesaret verir. Stresi giderir. Nazardan korur. Kemikleri güçlendirir. Tüm kötülüklerden koruduğuna inanılır. Başak ve kova burcu ile uyumludur. Bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe ve tesbih çeşitleri 



Florit taşı, Fluorite 

Eflatun, yeşil, mavi ve beyaz tonlara kadar çeşitli renk armonileri oluşturur. Saydam kumlu bir görünümü vardır. Mor - lila tonları zaman zaman ametist taşı ile karıştırılır. Şans ve çekicilik verdiğine inanılır. Stresi giderir. Nazardan korur. Dikkat toplamamıza yardımcı olur.Tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, doğal taş, hayvan figürü, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Firuze taşı, Turkuvaz, Turquoise 

Türk taşı, Türk mavisi yada maviden yeşile dönen renk anlamına gelir. Sahibini nazardan korurken, maviden yeşile döndüğüne inanılır. Bereket ve uğur getirir. Üreme gücünü artırır. Başarı ve cesaret verir. Bilinci güçlendirir. Dürüstlüğü ve sadakati simgeler. Stresi giderir. Nazardan korur. Kemikleri güçlendirir. Sahibini tüm kötülüklerden koruduğuna inanılır. Boğa, yengeç, yay, oğlak, balık ve tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, doğal taş, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 


Gümüş, Silver 

Her biçime girebilen, yumuşaklığı, parlaklığı, güzelliği ve asaleti ile eski çağlardan beri insanların en değer verdiği madenlerden biridir. İçlerinde, insan sevgisinden gelen bir pırıltı saklıdır. Ve bu pırıltı onlara dayanılmaz bir çekicilik verir. Gümüşün bu büyüsü gümüş insanlarına da yansır. Sadeliği ve hoşgörüyü simgeler. Özgürlüğü simgeler ve yansıtır. Kendine güven duygusunu artırır. İkizler, kova ve tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, hayvan figürü, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Hematit taşı, Demir Oksit, Hematite 

Kendine güveni artırır. Kan dolaşımının sağlıklı olmasına yardımcı olur. Dalağın çalışmasını dengeler. Mafsal romatizmasına iyi gelir. Enerji verir. Solunum yolu problemlerini ve hazımsızlığı giderir. Beyin fonksiyonları ve irade gücünü artırır. Vücudumuzun demir eksiğini giderir. İkizler, kova ve aslan burcu ile uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 


İnci, Pearl 

Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Ahenk, mutluluk ve huzur verir. Zeka ve sanatsal sezgiyi geliştirir. Uğur getirir. Kendine güveni artırır. Nazara iyi gelir. Stresi giderir. Kan dolaşımı bozukluğunu düzenler. Boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Hayatı uzatır. Mide, sinir, karaciğer ve kan rahatsızlıklarını giderir. Kalsiyum eksikliğini tamamlar. Kemikleri kuvvetlendirir. Koç, yengeç ve başak burcu ile uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Jasper taşı, Kan taşı 

Kırmızı- kahverengi, yeşil damarlı, benekli, açık ve koyu kahve tonlarda tanecikli bir kuvars çeşididir. Kanayan yaraları durdurur. Uzun ve güvenli bir yaşam sağlar. Sindirim ve damar sistemine iyi gelir. Karaciğer ve safrakesesini güçlendirir. Fiziksel direncimizi artırır. Bereket ve enerji verir. Hemoroite iyi gelir. Koç, yengeç, terazi, yay, oğlak ve tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, doğal taş, hayvan figürü, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri.

Kalsedon taşı, Kadıköy taşı, Chalcedony 

Genelde buğulu mavi renkte bir kuvars çeşididir. Yeşil tonlarda da bulunur. Dünyada en makbul olanı Eskişehir'de çıkan koyu mavi tonda olanıdır. Kadıköy'den gemilere yüklendiği için adını Kadıköy'ün antik adından alır. (Kalkedon = Körler Şehri) Stresi giderir. Nazardan korur. Gücü simgeler. Uyarıcı ve harekete geçiricidir. Yaşlanmayı geciktirir. Ümit duygularını güçlendirir. Dilek ve arzuları gerçekleştirir. Boğa, yay ve bütün burçlarla uyumludur.  Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 




Kaplan Gözü taşı, Tiger's Eye 

Kahverengi-altın yaldız tonlarında bir kuvars çeşididir. Güç, dayanıklılık, cesaret ve enerji verir. Sinirsel rahatsızlıkları ve baş ağrısını hafifletir. Heyecanı giderir. Dert ve endişeleri azaltır. pankreas ve dalağa iyi gelir. Nazardan ve tüm negatif etkilerden korur. Stresi giderir. Mistik bir taş olduğu için, iç huzuru verir, ruhumuzu ve bedenimizi rahatlatır. Boğa yengeç, aslan ve tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Kehribar taşı, Reçine taşı, Amber 

Açık sarı, koyu sarı, turuncudan koyu kırmızıya kadar tüm renklerde bulunur. Çam reçinesinin fosilleşmiş ve taşlaşmış şeklidir. İçinde tarih öncesi bitki ve hayvan fosillerini barındırdığı için geçmişe ışık tutar. Boğaz hastalıkları, endişe, bezginlik, yorgunluk ve korku gidericidir. Enfeksiyonların yayılmasını önler. Soğuk algınlığına, troit enfeksiyonlarına ve alerjiye iyi gelir. Stresi giderir. Guatr ve astıma iyi gelir. Uğur getirir. Yengeç, aslan, başak, terazi ve oğlak burcu ile uyumludur. Anahtarlık, bileklik, doğal taş, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Kristal Kuvars taşı, Necef, Dağ Kristali, Rock Crystal 

Değerli taşların kralı sayılır. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Kalbi güçlendirir, yorgunluğu giderir, tansiyon düşüklüğünü önler, tüm bedenin dengesini sağlar. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Radyasyondan ve nazardan korur. Beyin gücünü artırır, kanı temizler. Gözlere iyi gelir, alerjiyi giderir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için, yaşlanmayı geciktirir. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, bilezik, doğal taş, kristal çubuk, kristal kaya, hayvan figürü, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Krizokol taşı, Chrysocolla
Çekicilik, şans, başarı ve sağlık getirir. Dalak ve karaciğere iyi gelir. Bilinci güçlendirir. Korkuları ve kuruntuyu giderir. Kalp çarpıntısını yatıştırır. Arındırıcıdır. Yeteneğimizi artırır. Boğa ve bütün burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 


Krizolit taşı, Zebercet, Chrysolite
Kusursuz dokusu ve parlak yeşil rengi nedeniyle eski uygarlıklarda en değer verilen taşlardan biri olmuştur. Zümrüte benzediği için, Zümrüt yerine kullanılmıştır. Çekicilik, şans, başarı ve sağlık getirdiğine, dalak ve karaciğere iyi geldiğine, bilinci güçlendirdiğine inanılır. Korkuları ve kuruntuyu giderir. Kalp çarpıntısını yatıştırır. Yay ve bütün burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Krizoprast taşı, Chrysoprase
Buğulu yeşil renkte bir taştır. Karaciğeri korur ve vücudun toksinlerden temizlenmesini sağlar. Kalbe ve damarlara iyi gelir, kan basıncını düzenler. Kendine güven duygusunu geliştirir ve iç huzurunu sağlar. Kıskançlık duygularını frenler. Korkuyu önler. Çekicilik, şans, başarı ve sağlık getirir. İkizler, aslan, akrep ve bütün burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 


Kum taşı, Sandstone
Simli ve büyülü bir görünümü vardır. Kırmızı kahverengi ve mor lacivert tonlu bir taştır. Korkuyu ve krampları önler. Astım ve akciğere iyi gelir. Nazardan korur. Stresi giderir. Saç, cilt, alerji ve sivilce rahatsızlıklarına iyi gelir. Gezegenimizle aramızdaki duygusal bağları güçlendirir. Mutluluk ve yaşama sevincini artırır. İkizler, terazi, yengeç ve  balık  burcu ile uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Kyanit, Kyanite
Huzur ve sükunet verir. Vücudu ve ruh yapımızı dinlendirir. İç huzuru destekler. Şans ve çekicilik verdiğine inanılır.Tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, kolye ucu, küpe ve tesbih çeşitleri 


Labradorit taşı, Labradorite
Şans, çekicilik ve ahenk sembolüdür. Vücudu ve ruh yapımızı dinlendirir. Sakinlik ve zindelik verir. Tüm burçlarla uyumludur. Anahtarlık, bileklik, gerdanlık, halhal, hayvan figürü, kolye ucu, küpe, tesbih ve yüzük çeşitleri 



Lal, Yakut, Hacer-ül Esved, Süleymani taşı, Seylan taşı, Garnet, Granat, Gröna, Almandine, Spinel 
Kabenin duvarındaki iki kutsal taştan biridir. Şarap kırmızısı rengindedir. Yeşil renkte olanına da ender olarak rastlanır. Nuh Tufanı'nı sezip, kararıp matlaştığı için Araplar tarafından, kara taş anlamına gelen Hacer-ül Esved ismi verilmiştir. İnsan başı büyüklüğündedir. Savaşlar sırasında kırıldığı için gümüş muhafaza içinde bulunmaktadır. Canlılık ve zindelik verir. Üreme gücünü artırır. Kadınlarda adet sancılarını hafifletir. Adet düzensizliğini dengeler. Bel ağrılarını giderir. Kanı temizler ve dolaşımı hızlandırır. kalbe iyi gelir. Tehlikeyi önceden sezip renk değiştirerek haber verir. Oğlak, kova, aslan, akrep ve yay burcu ile uyumludur. 


Lapis Lazuli taşı, Lacivert taş 
Mısırlıların kutsal taşı. Mısırlılar tüm eserlerinde, altın, akik ve firuze taşı ile birlikte öncelikle bu taşı kullanmışlardır. İçinde pirit madeni bulunur. Lacivert boyanın, bu taşın toz haline getirilmesi ile elde edildiği için adını da renginden alır. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Zihni açar. Aklı güçlendirir. Aklı ve vücudu dengeler. İleri görüşlülük, güven duygusu ve kavrama yeteneği verir. Tiroit bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar. Kova ve terazi burcu ile uyumludur. 

Malahit taşı, Bakır taşı, Malachite
Açık-koyu yeşil renkte hareli bir taştır. Rengini demir minerali verdiği için adını da bu madenden alır. Korku, şüphe ve fiziksel ağrıları azaltır. Radyasyondan korur. Uyumayı kolaylaştırır. Vücudu dengeler. Karaciğer ve dalağın çalışmasına yardımcı olur. Aklı ve vücudu güçlendirir. Sırt ağrılarına iyi gelir. Kaygıyı önler. Tansiyonu dengeler. Oğlak ve akrep burcu ile uyumludur. hayvan figürü, 



Mercan taşı, Coral
Beyazdan kırmızıya kadar, pembenin ve turuncunun tüm her tonlarında bulunur. Sığ denizlerde oluşan canlı bir kayalıktır. Kalbi ve dalağı güçlendirir. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Enerji verir. Solunumu güçlendirir. Tansiyon düşüklüğünü önler. Bedenin dengesini sağlar. Akciğere iyi gelir. Derin aşkı ve sevgiyi simgeler. Balık, koç ve terazi burcu ile uyumludur. 



Mıknatıs taşı, Magnet
Mıknatıs, manyetik alan üreten demir oksittir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez. Mıknatıslık etkisi, malzemelerde iki karşılıklı uçta toplanır. Bu iki uca mıknatısın kuzey ve güney kutbu adı verilir. İki mıknatısın eş kutupları birbirini iterken, zıt kutupları birbirini çeker. Takı olarak kullanıldığında karaciğere ve gut hastalığına iyi gelir. Eklem ve kas ağrılarını giderir. Akrep burcuyla uyumludur. 



Oniks taşı, Çizgili Siyah Akik, Onyx
Akik taşının siyah içinde beyaz benekli, çizgili veya dalgalı olanıdır. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Mutluluk, huzur, bereket, başarı ve uğur getirir. Kalbe ve gözlere iyi gelir. Kırmızısı yüksek tansiyonu düşürerek dengeler. Cesaret, güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Aklı ve vücudu güçlendirir. Üreme gücünü artırır. Mide ve bağırsak gazlarını düzenler. Akıcı bir konuşma sağlar. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Nazardan korur.  Beyazı uyumayı kolaylaştırır. İkizler, yengeç, aslan, başak, balık ve tüm burçlarla uyumludur.



Opal taşı, Göz taşı
Akik taşının su oranı yüksek, daha asil ve kırılgan bir çeşididir. Kırmızı, siyah, lacivert, yeşil ve saydam mavi renklerde bulunur. Ender bulunan bazı çeşitleri, çok renkli ve büyülü bir ışıltı yayar. Sevgi, şevkat, güçlü arzular ve soyluluğu temsil eder. Sezgi gücünü artırır. Ümit ve duru görüyü güçlendirir. Kanı temizler. Güç, canlılık ve zindelik verir. Sahibini kendi seçen çok özel bir taştır. Koç, boğa, ikizler, terazi ve akrep burcu ile uyumludur.


Opsidyen taşı, Lav taşı, Obsidian
Genelde siyah, parlak, yarı saydam ve saydam siyah, beyaz benekli (kar tanesi opsidyeni = snowflake obsidian), kahverengi-siyah damarlı veya ender olarak yeşil renkte bulunan volkanik bir taştır. Yanardağların boyun kısımlarındaki lavın aniden soğuması ile oluşan parlak ve kırıldığında keskin bir taştır. Kadim uygarlıklarda ok ve mızrak ucu, bıçak ve günümüzde neşter olarak kullanılır. Lavın toprak altında yavaş yavaş soğumasıyla oluşan daha mat taşa, Erzurum yöresinde rastlıyor ve adına da Oltu taşı diyoruz. Vücuttaki negatif elektriği boşaltır. Karaciğerdeki zehirli atıkları temizler. Öfkeyi giderir. Endişe ve kederi dağıtır. Sakinlik ve zindelik verir.Rahim ve üretici gücü simgeler. Oğlak, ikizler, başak ve yay burcu ile uyumludur. 




Pembe Kuvars taşı, Rose Quartz 

Kuvars taşının titanyumdan etkilenerek pembe renk alması ile oluşur. Sevgi ve dilek taşıdır. Kalbi sevgiye açık tutar. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Kalbi güçlendirir, yorgunluğu giderir, tüm bedenin dengesini sağlar. Dolaşım sistemi ve böbreğin sağlıklı çalışmasını sağlar. Astıma iyi gelir. Pankreasın fonksiyonunu artırır. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Nazardan korur. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. İkizler, yengeç, balık ve tüm burçlarla uyumludur. 


Pirit taşı, Demir Sülfür, Pirinç, Pyrite 

Hematit taşının kükürtten etkilenerek sarı renk almasıdır. Altın renginde olduğu için halk arasında yalancı altın, aptal altını adıyla bilinir. Kendine güven duygusunu artırır. Kan dolaşımının sağlıklı olmasına yardımcı olur. Dalağın çalışmasını dengeler. Mafsal romatizmasına iyi gelir. Enerji verir. Solunum yolu problemlerini ve hazımsızlığı giderir. Beyin fonksiyonları ve irade gücünü artırır. Vücudumuzun demir eksiğini giderir. İkizler, kova ve aslan burcu ile uyumludur. 



Rodonit taşı, Rhodonite 

Kadim uygarlıkların en değer verilen taşıdır. Maddi ve ruhsal zenginliği sağladığı için, insanlara en gerekli taş sayılır. Vücudun sağlıklı gelişimini sağlar. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik sorunları giderir. Cesareti artırır. Balık, ikizler, aslan ve terazi burcu ile uyumludur. 


Rutilat Kuvarsı taşı, Altın İğnecikli Kuvars, Rutile Quartz 

Kristal kuvarsın altın iğnecikli halidir. Değerli taşların kralı sayılır. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Kalbi güçlendirir, yorgunluğu giderir, tansiyon düşüklüğünü önler, tüm bedenin dengesini sağlar. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Radyasyondan ve nazardan korur. Beyin gücünü artırır, kanı temizler. Gözlere iyi gelir, alerjiyi giderir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için yaşlanmayı geciktirir. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Tüm burçlarla uyumludur. 



Safir taşı, Saphire 

Buğulu mavi - lacivert renkte bir taştır. Ender olarak değişik renk ve tonlarda da bulunabilir. Tüm burçlarla uyumludur. 



Sitrin Kuvarsı taşı, Citrine Quartz 

Değerli taşların kralı sayılan kristal kuvarsın, çevrede bulunan diğer minerallerden etkilenerek sarı tonlar almasıyla oluşur. Ferahlatıcı ve huzur vericidir. Kalbi güçlendirir, yorgunluğu giderir, tansiyon düşüklüğünü önler, tüm bedenin dengesini sağlar. Bir silisyum dioksit bileşimidir. Radyasyondan ve nazardan korur. Beyin gücünü artırır, kanı temizler. Gözlere iyi gelir, alerjiyi giderir. Kristalleri sürekli enerji verdiği için, yaşlanmayı geciktirir. Öfkeyi yatıştırır. Stresi giderir. Tüm burçlarla uyumludur.



Sedef taşı, Mother 

Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Ahenk, mutluluk ve huzur verir. Zeka ve sanatsal sezgiyi geliştirir. Uğur getirir. Kendine güveni artırır. Nazara iyi gelir. Stresi giderir. Kan dolaşımı bozukluğunu düzenler. Boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Hayatı uzatır. Mide, sinir, karaciğer ve kan rahatsızlıklarını giderir. Kalsiyum eksikliğini tamamlar. Kemikleri kuvvetlendirir. Koç, yengeç ve başak burcu ile uyumludur. 



Serpentin Taşı, Yılancık Taşı, Serpentine 

Kadim Mısır Uygarlığı'ndan beri kullanılmaktadır. Dış görünüşü yılanın derisine benzediğinden dolayı “Yılancık Taşı” adını almıştır. Her türlü böcek, akrep ve yılan sokmalarında iyileştirici gücü olduğu düşünülür. Aynı zamanda romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği söylenir. Romatizma tedavisinde, ağrılı yerlere bu taş sarılır. Yaralarda biriken iltihabı akıtmak için kullanılabilen bir taştır. Kalp ve akciğerler üzerindeki toksinleri çekmeye yardımcı olur, besin ve oksijen emilimi etkinleştirir. Şeker hastalığı ve hipoglisemi tedavisinde kullanılır, parazitleri ortadan kaldırır, magnezyum ve kalsiyum emilimini artırır. Kalp ve akciğerler üstündeki toksinleri çeker. Aslan, Terazi, Balık ve Oğlak burcu ile uyumludur. 



Sodalit taşı, Sodalite 

Mide rahatsızlığına iyi gelir. Zihni açar. Aklı güçlendirir. Aklı ve vücudu dengeler. İleri görüşlülük, güven duygusu ve kavrama yeteneği verir. Tiroit bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar. Lapis lazuli taşının içinde pirit madeni olmayan ve daha mavi tonudur. Kova ve terazi burcu ile uyumludur. 



Topaz taşı 

Kan dolaşımını dengeler. Telepati yeteneğini artırır. Radyasyondan korur. Kalbi güçlendirir. Sinirleri yatıştırır. Stresi giderir. Derin aşkı simgeler. Aslan, akrep ve yay burcu ile uyumludur.



Turmalin taşı, Tourmaline 

Vücudu ve zihni güçlendirir. Olumsuz koşulları ve korkuyu uzaklaştırır. Güçlü bir koruyucudur. İlham verici ve dikkat toplayıcıdır. Aslan, terazi ve akrep burcu ile uyumludur. 



Yakut taşı, Ruby 

Canlılık ve zindelik verir. Üreme gücünü artırır. Kadınlarda adet sancılarını hafifletir. Adet düzensizliğini dengeler. Bel ağrılarını giderir. Kanı temizler ve dolaşımı hızlandırır. kalbe iyi gelir. Tehlikeyi önceden sezip renk değiştirerek haber verir. Oğlak, kova, aslan, akrep ve yay burcu ile uyumludur. 



Yeşim taşı, Jadeit 

Tanrıların mücevheri olarak bilinir. Korkuyu ve karabasanı önler. Böbrek rahatsızlıklarından kaynaklanan ateşi düşürür. Sakinleştirir. Huzur ve rahatlık verir. Adaleleri güçlendirir. Tansiyonu dengeler. Doğa ile bütünleşmemizi sağlar. Tüm burçlarla uyumludur. Aslan, akrep ve yay burcu ile uyumludur. 


Yıldız taşı, Aventurin 

Korkuyu ve krampları önler. Astım ve akciğere iyi gelir. Nazardan korur. Stresi giderir. Saç, cilt, alerji ve sivilce rahatsızlıklarına iyi gelir. Gezegenimizle aramızdaki duygusal bağları güçlendirir. Mutluluk ve yaşama sevincini artırır. İkizler, terazi, yengeç ve balık burcu ile uyumludur. 



Zirkon taşı, Yemen taşı, Zircon 

Kusursuz dokusu nedeniyle elmasa benzetilir. Doğada her renk Zirkon taşına rastlanabilir. Atalarımız Zirkon taşını kan hastalıklarından kaynaklanan ateşi düşürmekte kullanırlardı. Oğlak, kova, yay tüm burçlarla uyumludur. 



Zümrüt taşı, Emerald 

Ümit duygularını güçlendirir. İleri görüşlülüğü artırır. Açık fikirlilik verir. Göz hastalıkları, korku, dolaşım bozukluğu, anjin ve pankreas rahatsızlıklarına iyi gelir. İltihaplanmaları giderir. Boğa, ikizler ve yengeç burcu ile uyumludur. 




3 yorum:

  1. Lucky Club Casino Site | The Best Online Casino
    This site is powered by Microgaming. All players from all over the world can play with the best software. If you're a newcomer, you luckyclub.live might find that

    YanıtlaSil
  2. A new Vegas Strip, casino, gambling dens - Dr. McD
    Casino Junket is 여주 출장샵 on the 화성 출장샵 Las Vegas Strip, 성남 출장안마 right near the Fremont Street Experience, 동두천 출장안마 and offers 파주 출장마사지 some of the best gaming and dining options on the strip. The

    YanıtlaSil